URL to article: https://www.iri.md/en/news/n-4.html


“We are different, but we are equal”

“We are different, but we are equal”

Pe data de 1 iunie cu ocazia Zilei internaţionale a copilului organizaţia parteneră a Institutului pentru Inițiative Rurale – asociaţia „Opre o Ciacimos” din s. Minijir, raionul Hînceşti, – a organizat o activitate de teatru social cu titlul „Suntem diferiţi, dar suntem egali”.

Activitatea face parte din proiectul „Explorînd democraţia: dezvoltînd spiritul de cooperare interetică” fiind organizată în parteneriat cu administraţia şcolii din Minjir şi primaria locală cu sprijinul financiar al Ambasadei regale a Norvegiei la Chişinău, rezidentă în Bucureşti, România.

Este de menţionat de activitatea dată este una de premieră pentru satul Minjir şi a fost inclusă în programul oficial distractiv-educativ al comunităţii cu prilejul Zilei internaţionale a copilului.

Această activitate s-a desfăşurat cu scopul de a sensibiliza opinia publică din s. Minjir despre practicile democratice privind cooperarea interetnică şi dialogul amical între colegi din diferite medii sociale. De asemenea această activitate încurajează participanţii la eveniment să adopte atitudini de toleranţă şi acceptare faţă de persoanele de diferite provenienţe etnice. La activitate au participat atît elevi, liceeni cît şi public larg al satului Minjir aproximativ 50 persoane.


Click here to print.