News

The Institute for Rural Initiatives continues to motivate pupils to improve their performance

The Institute for Rural Initiatives continues to motivate pupils to improve their performance

Un număr de 170 de copii din 3 școli ale Republicii Moldova (Drochia, Hîncești, Cahul) au beneficiat de vouchere educaționale echivalate în rechizite și auxiliare școlare necesare pentru asigurarea unui proces educațional calitativ.

Înainte de a distribui aceste rechizite, echipa Institutului pentru Inițiative Rurale a discutat cu beneficiarii și părinții acestora despre rolul crucial al educației în viața copiilor și rolul de bază al părinților în crearea unui mediu benefic pentru copii ca aceștia să studieze și să se dezvolte ca personalitate. De asemenea a fost subliniată importanța cultivării unei relații apropiate între părinți și administrația școlii, precum și s-a accentuat rolul important pe care îl are participarea părinților în procesul de luare a deciziilor școlare.

Institutul pentru Inițiative Rurale implementeaza programul pilot de distribuire a vouchere-lor educaționale din 2009. De componenta educațională a proiectului vor beneficia, de asemenea, profesorii și administrația celor 3 școli implicate. Sprijinul va consta în oferirea de materiale didactice suplimentare, training-uri și platforme destinate schimbului de cunoștințe.

Pentru mai multa informație despre proiect accesați aceasta referință. Proiectul este realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale și partenerii cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).