Noutăţi

Institutul pentru Inițiative Rurale ajută profesorii din Republica Moldova să exploreze noi orizonturi

Institutul pentru Inițiative Rurale ajută profesorii din Republica Moldova să exploreze noi orizonturi

42 de profesori din 3 școli din Republica Moldova (Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia, L.T. „Ion Creangă”, s. Zîrnești, r-ul Cahul, și L.T. „Mihai Eminescu”, or. Hîncești) implicați în proiectul „Educație Plus II” au participat în perioada 26 septembrie – 3 octombrie 2015 la cursuri interactive de formare și de dezvoltare a capacităților pentru îmbunătățirea procesului educațional de calitate din cele 3 şcoli.

În calitate de formator, la toate cele 3 training-uri am avut-o pe dna. Daniela State, specialist în cadrul Centrului Educațional „PRO DIDACTICA” din or. Chișinău.

Subiectele abordate în cadrul training-urilor au fost selectate de administrațiile școlilor împreună cu profesorii. Astfel, participanții s-au familiarizat cu cele mai noi practici în domeniul procesului de evaluare criterială prin descriptori și și-au modernizat metodele de evaluare școlară din perspective paradigmei centrată pe compentențe, precum și organizarea evaluării orale.

„Mulțumim Institutului pentru Inițiative Rurale pentru investițiile făcute în cunoștințele noastre, a fost o zi plină, unde am făcut noi descoperiri și am învățat o mulțime de lucruri care credeam că le cunoaștem”, a declarant dna. Nadejda Dobînda, director L.T. „Ion Creangă”, s. Zîrnești, r-ul Cahul.

Vă reamintim că Institutul pentru Inițiative Rurale implementează programul pilot de vouchere educaționale din anul 2009, iar cadrele didactice din cele 3 comunități au beneficiat de mai multe cursuri calificate de acest gen. Impactul central al acestui proiect pilot pînă la această oră este creşterea performanţei academici a copilor beneficiari cu circa 10,6%.

Proiectul „Educație Plus II: incluziunea copiilor romi în 3 școli din Republica Moldova” este realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale și parteneri locali cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).