Noutăţi

Eveniment de premieră la Cahul: tineri şi studenţi la discuţie liberă cu Claude Cahn, consilierul Biroului Naţiunilor Unite în Moldova pe probleme de drepturile omului

Eveniment de premieră la Cahul: tineri şi studenţi la discuţie liberă cu Claude Cahn, consilierul Biroului Naţiunilor Unite în Moldova pe probleme de drepturile omului

Marţi, 14 decembrie 2010 la Cahul în incinta Universităţii de Stat din Cahul B.P. Hasdeu a fost organizată o lecţie publică informală cu întrebări şi discuţii pe tema „Discriminarea – obstacol principal în calea unei democraţii autentice”. La eveniment au participat mai mult de 30 persoane (studenţi, profesori, activişti locali). In cadrul întîlnirii dl. Claude Chan, invitatul principal al întîlnirii, consilierul Biroului Naţiunilor Unite în Moldova pe probleme de drepturile omului, şi-a împartaşit gîndurile pe subiectul discriminării, drepturilor omului şi incluziunii sociale. O parte importantă a întîlnirii a fost axată pe un panel de discuţii degajat unde cei prezenţi au putut adresa întrebări expertului Naţiunilor Unite. În mod special a fost abordată problema diverităţii şi a importanţei promovării incluziunii sociale în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Unii participanţi au fost de părere că Republica Moldova trebuie să fie tratată mai cu respect de către structurile europene şi să i se acorde mai multă atenţie în democratizarea societăţii, pe cînd alţii au conchis că societatea din Moldova ar trebui să manifeste mai mult activism şi spirit de responsabilitate dacă doreşte cu adevărat un curs european eficient şi rezultativ.

Este pentru prima dată pentru oraşul Cahul cînd un expert al Naţiunilor Unite participă la discuţii cu tinerii şi activiştii locali într-un astfel de format.

Activitatea a fost organizată de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu Centrul Pro-Europa şi cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova în cadrul proiectului „Construim democraţia acasă: sprijinim dialogul interetnic şi cooperarea interculturală”.