Noutăţi și evenimente

Noi începuturi pentru copii orfani din orașul Cahul

Noi începuturi pentru copii orfani din orașul Cahul

În perioada lunii octombrie 2016 Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu AO „Artena” a demarat un nou program de dezvoltare şi incluziune pentru copiii orfani din Cahul plasaţi în cele 2 centre „Speranța” și „Împreună”.

Pînă la această oră au fost organizate 2 sesiuni interactive tematice pentru circa 25 copii. Scopul acestor sesiuni a fost de a facilita integrarea în societate a copiilor motivîndu-i la o mai mare deschidere faţă de alţii şi faţă de societate.

Temele abordate în cadrul primul modul au fost „Cum să mă înţeleg mai bine pe mine” și „Cum să înţeleg pe alţii”. Atelierele au fost facilitate de un expert în domeniu şi desfășurate în atmosferă liberă și prietenoasă, cu jocuri energizante și de rol astfel încît copiii să poată savura timpul petrecut avînd şi posibilitatea să-și testeze propriul mod de autodisciplină, încrederea în sine, controlul emoțiilor și respectul față de altă opinie.

Aceste sesiuni interactive sunt realizate de Institutul pentru Inițiative Rurale la solicitarea managerilor instituțiilor fiind catalogate de admninistraţia celor 2 centre ca fiind extrem de utile în procesul de integrare a copiilor fără grijă părintească în societate, în special în perioada de post-instituționalizare.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Școala Vieții II”, realizat cu sprijinul Fondului bulgar pentru copii orfani.