URL to article: https://www.iri.md/news/n-115.html


Institutul pentru Inițiative Rurale continuă să  împuternicească comunităţi rurale

Institutul pentru Inițiative Rurale continuă să împuternicească comunităţi rurale

În perioada 3-5 noiembrie 2016 a fost organizat cel de-al 2-lea training „Academia pentru dezvoltarea activismului comunitar II”. De această dată Institutul pentru Inițiative Rurale a lucrat cu un număr de 7 comunități noi implicate în proiect, ce reprezintă 5 minorități etnice din Moldova din nordul, centrul și sudul Republicii.

Cei 28 de participanți (grupuri de inițiativă civice din cele 7 comunităţi) împreună cu trainerii internaționali, naționali și mentorii cu experienţă din alte comunități au explorat subiecte, precum: Ce este vocea comună a comunității? Care este problema comunității? Cum putem lucra cu comunitatea pentru a identifica o problemă? Cum să ne facem înțeleși, cum îi putem înțelege pe ceilalți? Cum putem fi mai eficienți în ceea ce facem? Ce reprezintă intervenția noastră în comunitate?

„Am avut posibilitatea să particip la mai multe training-uri organizate de diferite instituții și organizații, dar de fie care data cînd particip în training-urile iRi descopăr cît de multe nu știu și cît de mute mai am să învăț. Mă bucur că atunci cînd revin în comunitate pot împărți cu colegii, partenerii, prietenii metode de implicare în comunitate cu implicarea nemijlocită a comunității”, a menţionat Angela Croitoru, membru al grupului de inițiativă s. Maramonovca, r-ul Drochia.

În total cele 7 comunități noi implicate în proiect vor beneficia de 3 seturi de traininguri. Amintim că anterior Institutul pentru Inițiative Rurale a instruit circa 60 lideri din 15 comunităţi.

Proiectului „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova” este sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă, administrat de Great LakesConsortium în cadrul WSOS CommunityActionCommission, Inc. și implementat în Moldova de Institutul pentru Inițiative Rurale.