Noutăţi și evenimente

Instruire continuă înseamnă „Împuternicire”

Instruire continuă înseamnă „Împuternicire”

12 martie 2017 Institutul pentru Inițiative Rurale a finalizat cu succes cel de-al treilea curs de formare menit să impulsioneze activitatea a 7 grupuri noi de inițiativă în 7 localități rurale din Republica Moldova. Aceste grupuri de inițiativă sunt formate din 6-8 persoane ce-și doresc schimbare la nivel local.

Training-ul a fost susținut de o echipă de traineri calificați formată din Iustina Neagu și Nicoleta Chiriță (România) și Serghei Mihailov (Republica Moldova).

În cele 3 zile de instruire cursul a fost axat pe 3 subiecte majore, precum „Consolidarea grupurilor de inițiativă”, „Strîngerea de fonduri” și „Scrierea de proiecte în context rural”. Participanții au apreciat conținutul și metodologia abordată, dar în mod special nivelul înalt de pregătire a experților.

Astfel de grupuri de inițiativă IRI a format pe parcursul a 3 ani în 22 de comunități, majoritatea în localități rurale.

Ne bucurăm de interesul și motivația civică a oamenilor în permanentă creștere.

„Eu mă implic pentru că îmi pasă de mine și de viitorul copiilor mei, am fost de mică discriminată pe criteriul de etnie și vreau să sparg stereotipurile, să demonstrez că sunt un cetățean responsabil și civilizat și vreau să fiu un model bun pentru copii mei și alți cetățeni din comunitate”, a afirmat Silvia Feraru, mediator comunitar s. Cărpineni, r-ul Hîncești.

Institutul pentru Inițiative Rurale se va axa și în continuare pe promovarea spiritului civic în comunități rurale, dar și pe sprijinul practic în vederea consolidării celor 22 de grupuri civice din toată țara.

Proiectului „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova II” este susținut financiar de Departamentul de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă, administrat de Great Lakes Consortium în cadrul WSOS Community Action Commission și implementat în Moldova de Institutul pentru Inițiative Rurale.