Noutăţi

Responsabilitatea civică corporativă: benefică pentru afaceri, benefică pentru comunități

Responsabilitatea civică corporativă: benefică pentru afaceri, benefică pentru comunități

Nu este un secret că imaginea oricărei afaceri este importantă, ba chiar fundamentală. Astăzi de la o afacere se așteaptă nu doar livrare de produse și servicii de cea mai înaltă calitate raportată la preț accesibil, dar și o față mai “umană”.

Implicarea în comunitate a devenit necesară pentru un om de afaceri, care dorește să-și asigure nu doar succesul comercial, dar și respectul societății în cadrul căreia activează. Dar ce înseamnă la modul practic ca o companie/întreprindere să fie responsabilă social? Care sunt beneficiile responsabilității sociale corporative? Este vorba de cheltuieli mai multe sau de investiții?

În jurul acestor subiecte Valentina Uzun, director general Azamet-Grup, Viorel Eremia, CEED Moldova, Roman Palanciuc, UNDP Moldova, programul SARD, Ghenadie Russu, director Invest Grup au discutat cu cei circa 30 de participanți (dintre care circa 20 antreprenori din medii rurale) despre avantajele responsabilității sociale corporative. Antreprenorii au beneficiat de stafurile, energia, motivația vorbitorilor.

„Este o practică nouă și deosebită ce arată cum exact poți crea relații cu contribuabili și simultan pot contribui la dezvoltarea comunității”, a menționat dna. Aliona Franco, antreprenorul din localitatea Huluboaia, raionul Cahul.

Activitatea a fost organizată cu scopul de a motiva oamenii de afaceri din mediul rural al Republicii Moldova să fie mai implicați în viața comunităților lor. Evenimemntul a fost realizat de iRi cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Washington D.C. prin intermediul WSOS/GLC din NW Ohio, USA.