Noutăţi

În luna mai iRi numără bobocii

În luna mai iRi numără bobocii

Și în acest an, al 7-lea consecutiv, în cadrul careului solemn din 31 mai 2017 iRi a premiat elevi din mediile rurale, care pe parcursul anului școlar 2016-2017 au manifestat o creștere în performanță academică, precum și implicare în activitățile în afara programului școlar.

Astfel, trei elevi – cei mai buni! – din satele Zîrnești și Alexanderfeld, raionul Cahul, și satul Gribova, raionul Drochia au primit diplome de excelență și premii bănești.

„Mulțumim Institutul pentru Inițiative Rurale că vă îngrijiți de elevii din mediile rurale și că succesele noastre sunt importante pentru voi”, a menționat Olesea Stîngă, cîștigătoarea diplomei de excelență din satul Zîrnești, raionul Cahul.

Programul de premii este un concurs anual menit să stimuleze motivația de studiu și competiția academică sănătoasă în comunităţile rurale dezavantajate ale RM în vederea ridicării nivelului de performanţă academică şi activism extra-școlar în rîndurile elevilor. La baza programului a stat un vast volum de experiență acumulat prin diferite proiecte implementate de iRi pe parcursul a 13 ani de activitate a organizației cu sprijinul partenerilor locali și internaționali.

Institutul pentru Inițiative Rurale a lansat în premieră programul „Cel mai bun elev al şcolii” în primăvara anului 2011 și pînă în prezent a premiat 63 elevi din 4 localități rurale din RM.