Noutăţi

Tîrguri cu vînzare organizate de elevi cu spirit antreprenorial. Ediția 2

Tîrguri cu vînzare organizate de elevi cu spirit antreprenorial. Ediția 2

Obiecte decorative, olărit, croșetat, pictură, produse culinare, accesorii – toate au fost expuse vînzării de circa 60 de tineri antreprenori din 4 sate ale țării: s. Alexanderfeld și s. Zîrnești, raionul Cahul, s. Mingir, raionul Hîncești, și s. Gribova, raionul Drochia.

Tîrgurile de vînzări sau desfășurat în perioada 22 mai – 1 iunie 2017 și au atras o mulțime de vizitatori interesați de produse hand made confecționate de tinerii „producători”. Valoarea produselor varia între 5 și 350 lei, iar asortimentul diversificat a încântat publicul.

„În calitate de părinte, sunt mîndră de copilul meu care încearcă să cîștige primii bani și cred că cunoștințele și abilitățile acumulate în cadrul atelierelor ‚Școala tînărul antreprenor’ va fi ca o temelie pentru viitorul pe care pas cu pas îl va construi în continuare”, a afirmat dna. Ina Popescu, părinte din localitatea Gribova, raionul Drochia.

„Pentru prima dată sunt la astfel de tîrg și sunt profund impresionată de lucrările tinerilor, am și cumpărat 2 scăunele pentru nepoței mei”, a menționat dna. Elena Anghiș, locuitoare s. Alexanderfeld, r-ul Cahul.

Tîrgurile au fost organizate de elevi cu sprijinul facilitatorilor locali ai iRi urmare a unui curs de instruire desfășurate pe parcursul anului de studii 2016-2017.

Echipa iRi admiră voința copiilor și se bucură de rezultatele obținute în cadrul inițiativei „Școala tînărul antreprenor”. iRi încurajează și alte instituții din țară să realizeze activități similare pentru a dezvolta de la o vîrstă fragedă abilități antreprenoriale.

Proiectul este susținut financiar de Fondul Global pentru Copii, Washington, D.C și Fundația LED Moldova.