URL to article: https://www.iri.md/news/n-157.html


Mentorii comunitari – un element cheie în formarea și consolidarea grupurilor de inițiativă locale

Mentorii comunitari – un element cheie în formarea și consolidarea grupurilor de inițiativă locale

Între 1-13 decembrie Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) a desfășurat 2 activități de capacitare a echipei iRi de mentori comunitari. Mentorii iRi timp de 2 ani (2019-2020) vor facilita diverse procese participative din cele 30 de comunități partenere ale proiectului MEM PLUS. Pe lîngă subiectele clasice de dezvoltare comunitară echipa de mentori au învățat despre comunicarea eficiență, edificarea de parteneriate locale, rezolvarea de conflict, precum și despre diverse tehnici de monitorizare.

Proiectul va mobiliza cetățeni din diverse medii etnice, lingvistice și culturale din 30 de localități ale țării în jurul a cel puțin 30 grupuri de inițiativă care vor promova conceptul iRi de incluziune și democrație participativă. Cele 30 de grupuri de inițiativă (19 grupuri vechi și 11 noi) vor interacționa cu 30 de primării, circa 40 agenți economici, 30 de școli și 20 ONG-ri locale.

Proiectul va oferi oportunități de schimb de experiență și diseminarea publică la nivel regional și național a celor mai bune practici. Pentru o activitate mai efectivă echipa de mentori comunitari ai iRi vor fi în continuare instruiți, inclusiv de traineri din SUA și Europa.

Proiectul MEM PLUS este o inițiativă comună a Institutului pentru Inițiative Rurale și Great Lakes Community Action Partnership – o organizație din SUA cu 50 ani experiență în domeniul dezvoltării comunitare. Proiectul este susținut financiar de Departamentul de Stat al SUA, Washington, D.C.

Mai multe fotografii de la eveniment vedeți pe pagina de Facebook a Institutului pentru Inițiative Rurale: