Noutăţi

Nou organ decizional Comitetul consultativ „Educație Plus”

Nou organ decizional Comitetul consultativ „Educație Plus”

Institutul pentru Inițiative Rurale anunță despre realizarea cu succes a inițiativei cu privire la crearea unei noi structuri decizionale în cadrul unei școli unde-și fac studiile copii socialmente dezavantajați – Comitetul consultativ ”Educație Plus”. Inițiativa are drept scop favorizarea accesului parinților copiilor de proveniență romă în procesul decizional al școlii, precum și dezvoltării unui dialog constructiv între aceștia și administrațiia școlii pentru o mai bună reușită a educației de calitate. Comitetul consultativ este alcătuit din 5 părinți romi și 4 profesori. În cadrul acestei noi structuri părinții copiilor dezavantajați au o posibilitate reală de a fi auziți, de discuta despre problemele curente ale comunității, precum și a fi implicați direct în procesele decizionale ale școlii.

Ședința de constituire a comitetului a avut loc pe 6 iulie 2011. În ședința din 7 august 2011 membrii Comitetului au finalizat procesul de selectare a beneficiarilor de proiect, au convenit asupra modului de distribuire a rechizitelor școlare pentru copiii dezavantajați, precum și au discutat aspecte tehnice legate de începerea unui an nou școlar 2011-2012.

Aceste acțiuni fac parte din proiectul „Facilitarea educaţiei de calitate pentru copiii de provenienţă romă în o şcoală din Republica Moldova” realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu spirjinul Roma Education Fund din Budapesta.