Noutăţi și evenimente

Institutul pentru Inițiative Rurale continuie promovarea dialogului interetnic și a cooperării interculturale

Institutul pentru Inițiative Rurale continuie promovarea dialogului interetnic și a cooperării interculturale

Pe 18 septembrie 2011 Institutul pentru Inițiative Rurale a participat cu succes la cea de-a 9-a ediție a Festivalului anual al etniilor din orașul Cahul. Evenimentul a unit la un loc reprezentanții a mai multor comunități etnice care traiesc pe teritoriul raionului Cahul precum evrei, cehi, bulgari, slavoni, nemți și romi.

Scopul organizării festivalului a fost de a consolida relațiile interetnice din regiune punînd accent pe prietenia între comunități și unitatea poporului din Republica Moldova. Participarea Institutului la festival se explică prin faptul că IRI promovează continuu pe parcursul mai multor ani dialogul interentic și cooperarea interculturală, iar evenimentul dat a fost o buna ocazie de a sublinia necesitatea consolidării societății din Moldova.

În cadrul festivalului comunitățile etnice prezente au avut posibilitatea să își prezinte cultura și obiceiurile specifice fiecărei etnii în parte fiind organizată o expoziție și un program cultural comun „Casa mare”.

Organizatorii festivalului, reprezentanții Administrației Publice Locale au venit cu felicitări și diplome de onoare pentru participanți.

Directorul Institutului pentru Inițiative Rurale Ruslan Stânga la rindul său a felicitat publicul prezent la festivalul etniilor cu acest festival subliniind mesajul central al festivalului: „Cetățeni ai Moldovei, să ne iubim țara!”.