Noutăţi

Activiştii romi s-au întîlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Asif Chaudhry

Activiştii romi s-au întîlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Asif Chaudhry

În seara zilei de 7 aprilie cu prilejul Zilei internaţionale a romilor, 8 aprilie, ambasadorul SUA în Republica Moldova Asif Chaudhry s-a întîlnit la reşedinţa excelenţei sale cu reprezentanţii mai multor comunităţi de romi din Republica Moldova la o discuţie informală. În cadrul acestei întîlniri s-a discuat despre situaţia actuală a comunităţilor de romi la nivel naţional şi local, despre problemele şi provocările principale a acestui grup etnic, precum şi despre posibilitatea de a găsi soluţii pentru a îmbunătăţi situaţia cetăţenilor de proveninenţă romă din Republica Moldova.

Pe de o parte activiştii romi au relatat situaţia curentă a romilor din Republica Moldova prin prisma mai multor aspecte: demografic, social, economic, cultural. Pe de altă parte, dl. Chaudhry a asigurat romii din Moldova de sprijinul domniei sale în calitatea sa de ambasador în Republica Moldova.

Mai mulţi lideri ai comunităţilor rome din Republica Moldova apreciază înalt gestul Ambasadorului SUA în Moldova de a avea o discuţie faţă-în-faţă cu activiştii romi calificînd această întîlnire ca fiind una extrem de importantă şi perpsectivă în susţinerea eforului comun de combatere a oricărei forme de discriminare şi intoleranţă din RM.

Dl. ambasador a felicitat comunitatea romă cu prilejul Zilei internaţionale a romilor, 8 aprilie, dorindu-le mari realizări şi succese în realizarea dezideratelor propuse. La rîndul lor reprezentaţii romilor au mulţumit ambasadorului pentru invitaţia şi ospitalitatea domniei sale luîndu-şi angajamentul de ţine la curent Ambasada SUA în Moldova despre noile provocări şi realizări ale comunităţii.