Noutăţi și evenimente

Moș Crăciun în vizită la copiii din s. Zîrneși

Moș Crăciun în vizită la copiii din s. Zîrneși

Institutul pentru Inițiative Rurale în ajunul de Anul Nou a făcut posibil organizarea unui fun-eveniment de sfîrșit de an pentru copiii participanți la Școala de democrație. Cei 19 copii prezenți au avut ocazia să se bucure de feeria sosirii unui an nou împreună cu un Moș Crăciun adevărat. Copiii au avut posibilitatea să comunice într-o atmosferă de sărbătoare și șă primească daruri aduse de Moș Crăciun. Copiii Școlii de democrație au demonstrat Moșului că au meritat cadourile aduse de către acesta făcînd față provocărilor impuse de către acesta (aceasta fiind de fapt și evaluarea propusă de experții IRI) liber și ușor răspunzînd la întrebările precum: „De unde provine cuvîntul „democrația” și ce înseamnă?”, „De ce suntem diferiți dar egali?”, „De ce trebuie să fiu un prieten bun?” sau cu ușurință au comentat afirmația lui Seneca „Nu pentru școală învăț, ci pentru viață”. Satisfacția primită de către Moș Crăciun a fost una evidentă, acesta a premiiat copii cu daruri de crăciun.

Bucuria și zîmbetele copiilor nu au rămas neobservate, aceștia fiind plăcut surprinși de întîlnirea cu Moș Crăciun, cadorile și urări de bine oferite de către acesta.

La organizarea evenimentului și crearea unei atmosfere de sărbătoare au participat staff-ul și voluntarii Institutului pentru Inițiative Rurale, precum și voluntarii Corpului Păcii din Cahul.

Acest eveniment a fost posibil grație susținerii Fondului Global pentru Copii (Global Fund for Children).