Noutăţi și evenimente

Copiii Școlii de democrație au făcut față provocării…

Copiii Școlii de democrație au făcut față provocării…

Institutul pentru Inițiative Rurale anunţă despre realizarea cu success a cursului „Tinerii și gîndirea critică” în cadrul Școlii de democrație.

Circa 25 de copii din s. Zîrnești, raionul Cahul, și s. Mingir, raionul Hîncești, pe parcursul a 15 ateliere de lucru au învățat să dezvolte gîndirea critică și să facă față provocării în realizarea primelor cercetări academice.

Un accent deosebit în realizarea cursului a fost pus asupra manierei interactive, libere și degajate care a pemis participanților să se implice liber și activ în activitățile atelierelor de lucru. Copii avînd posibilitatea să-și expună propriia părere privind un subiect sau altul fapt care îi motivează să fie creativi, dar și convingători în argumentarea punctului de vedere.

Pe finalul cursului participanților le-a fost propusă o provocare care le-a permis să valorifice cunoștințele și practicile acumulate pe parcursul a celor 2 module menite să dezvolte abilitățile gîndirii critice ralizînd a cercetare independentă pe temă liberă. Ca rezultat al provocării propuse 2 tineri din s. Zîrnești, raionul Cahul, și s. Mingir, raionul Hîncești, care au prezentat cele mai reușite cercetări au fost premiați solemn cu o diplome de onoare și cadouri de preț.

Cursul „Tinerii și gîndirea critică” face parte din Programul de incluziune socială 2011-2012 a Școlii de democrație organizat de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu „Opre o Ciacimos” ONG, partenerilor locali și susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii.