Noutăţi și evenimente

Cea de a doua ediție a premierii pentru merite academice

Cea de a doua ediție a premierii pentru merite academice

În cadrul careului solemn din 31 mai 2012 dedicat încheierii anului de studii 2011-2012 Institutul pentru Inițiative Rurale împreună cu partenerii săi locali a premiat cîștigătorii Programului burse de merit „Cel mai bun elev al școlii” 2011-2012.

Un număr de 4 copii cuprinși între vîrsta 14-16 ani din s. Zîrnești și s. Alexanderfeld, raionul Cahul, au fost premiați cu diplome de merit și cadouri de preț pentru reușită academică deosebită și participare extracuriculară activă, acestea fiind condițiile decisive pentru a obține premiile din cadrul acestui program de burse.

Ținem să vă aducem aminte că Institutul pentru Inițiative Rurale a lansat în premieră Programul burse de merit „Cel mai bun elev al şcolii” în primăvara anului 2011. Elementul de noutate al programului constînd în motivarea elevilor din comunităţile vulnerabile şi/sau dezavantajate în vederea ridicării nivelului de performanţă academică şi activism comunitar. Programul burse de merit a fost salutat și susținut de Direcția Generală Învățămînt din or. Cahul, administrațiile școlilor și părinții elevilor, fiind interpretat ca o necesitate pentru îmbunătățirea nivelului academic și participarea extracuriculară a elevilor în special din comunitățile dezavantajate.

Institutul pentru Inițiative Rurale va sprijini Programul de burse „Cel mai bun elev al școlii” lansat în cele 2 comunităţi din sudul Republicii Moldova (s. Zîrneşti şi s. Alexanderfeld din raionul Cahul) încă o perioada de 3 ani.

Membrii echipei IRI felicită premianții anului de studii 2011-2012 și încurajează elevii în depunerea eforturilor pentru a obține noi rezultate în anul de studii 2012-2013.