Noutăţi și evenimente

Participarea comunitară: învațăm să fim activi în comunitatea noastră

Participarea comunitară: învațăm să fim activi în comunitatea noastră

Institutul pentru Inițiative Rurale anunţă despre lansarea unui nou curs de activități interactive în cadrul Școlii de democrație: „Participarea comunitară: învațăm să fim activi în comunitatea noastră”. În anul de studii 2012-2013 acest curs a fost lansat simultan în 3 școli din Republica Moldova (s. Minjir, raionul Hîncești, s. Gribova, raionul Drochia, s. Zîrnești, raionul Cahul).

În cadrul acestor școli interactive copii romi împreună cu alți copii vor beneficia de ateliere de lucru interactive, discuții cu experți în domeniu, competiții tematice etc. Dacă copiii din s. Zîrnești și s. Mingir deja pe parcursul a mai multor ani beneficiază de astfel de activități, atunci pentru copiii din s. Gribova va fi o experiență nouă.

Atelierele de lucru păstreză o manieră de realizate interactivă, liberă și degajată care pemite copiilor să se implice deschis și activ în toate activitățile propuse spre realizare în cadrul cursului. Aici copiii au posibilitatea să-și expună propriia părere despre un subiect sau altul fapt care îi motivează să fie mai creativi și mai siguri în argumentarea punctului de vedere, dar și a se implica de facto în diferite activități de interes public din cele 3 localități.

În elaborarea și realizarea a atelierelor de lucru în cele trei școli de democrație menționate sunt implicați experți în domeniu precum și voluntari ai Corpului Păcii în Moldova. Atelierele de lucru au loc o dată pe săptămână pe parcursul întregului an de studii și vor mobiliza în jur de 50 de elevi între 12-15 ani.

Aceasta activitate face parte din Programul de incluziune socială 2012-2013 a Școlii de democrație organizat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a partenerilor de la Fondul Global pentru Copii din SUA, Washington, D.C.