Noutăţi

Copiii Școlii de democrație gazdă oaspeților

Copiii Școlii de democrație gazdă oaspeților

Joi, 14 martie 2013, copiii Școlii de democrație din comunitatea Zîrnești, raionul Cahul, au fost gazdă pentru delegația Comisiei Europene care au venit într-o vizită de lucru în raionul Cahul.

Cei 19 membri fideli ai Școlii de democrație au salutat oaspeții și le-au făcut o „demonstrație” de profesionalism privind lucrul în echipă și felul de a rezolva probleme în manieră creativă și interactivă. Prezența oaspeților nicidecum nu a incomodat copii să facă față provocărilor sesiunii de lucru. Atmosfera a fost liberă, degajată și plină de energie. Lucrul în echipe, fiind deja o tradiție, propus copiilor a fost structurat în 3 sesiuni interactive axate pe dezvoltarea abilităților gîndirii critice și capacităților de luare a deciziilor.

Membrii delegației Comisiei Europene au fost plăcut surprinși de entuziasmul și implicarea copiilor în activitățile propuse de experții Institutului pentru Inițiative Rurale implicați în organizarea Școlii de democrație.

Ținem să vă aducem aminte că activitățile în cadrul Școlii de democrație fac parte din Programul de incluziune socială 2012-2013 și sunt organizate de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.