URL to article: https://www.iri.md/news/n-42.html


Comunicat de presă

Comunicat de presă

Pe data de 26 martie 2013 Institutul pentru Inițiative Rurale a fost gazda pentru reprezentantul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova dl. Pius Frick.

Vizita reprezentantului fundației a avut loc în cadrul proiectului implementat la moment în școala din s. Zîrnești, raionul Cahul, „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova”. Scopul proiectului este de a facilita procese educaționale formale și non-formale din școala selectată. Proiectul se axează pe diminuarea decalajului educațional dintre copiii romi și non-romi, scăderea ratei de absenteism și abandon școlar, precum și va motivarea interacțiunii prietenoase, dialogului și încrederii dintre copii, părinți și profesori.

Împreună cu reprezentanții Institutului pentru Inițiative Rurale, reprezentantul fundației în Republica Moldova au avut discuții cu administrația școlii, profesorii implicați în procesul de facilitare a educației de calitate axate pe primele rezultate ale întregului proces de facilitare a educației de calitate prin intermediul voucherilor educaționale. La fel au fost posibilă asistarea la sesiunile ordinare de facilitare a temelor de acasă în care cu succes a fost reflectată utilitatea acestora.

Una din primele concluzii făcute de oaspetele a fost reușita strategiei de implementare a inițiativei în vederea facilitării educației de calitate.

Vă aducem aminte că inițiativa consta în oferirea unor vouchere educaționale (echivalate în rechizite și auxiliare școlare necesare pentru un proces educațional de calitate) copiilor dezavantajați cu un accent pe copiii de proveniență romă. De asemenea copii beneficiază de sesiuni calitative de facilitare a temelor de acasă, precum și de voucherul alimentar care este folosit la cantina școlii.