Noutăţi

Cu rechizitele școlare necesare copiii au o șansa în plus să învețe mai bine

Cu rechizitele școlare necesare copiii au o șansa în plus să învețe mai bine

La data de 11 aprilie 2013 a avut loc distribuirea voucherului educațional de bază, care prevede oferirea setului de rechizite școlare pentru semestrul II al anului școlar. Inițiativa este realizată în cadrul proiectului „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova”, proiect realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.

Menirea acestui tip de vouchere este de a impulsiona performanța academică a copiilor de proveniență romă în școala din s. Zîrnești, raionul Cahul, precum și de a crește nivelul de integrare echitabilă a acestor copii în mediul școlar.

La ceremonia de distribuire a setelor de rechizite școlare au fost prezenți circa 50 părinți/tutori ai copiilor de proveniență romă, elevi precum și administrația Liceului Teoretic „I. Creangă”.

Ținem să vă readucem aminte că asistența completă la procesul de facilitare a educației de calitate este realizată prin intermediul a trei tipuri de vouchere: de bază (setul de rechizite școlare), alimentar (compensarea plății pentru alimentare) și voucher academic (oferirea sesiunilor suplimentare de facilitare a temelor de acasă).

La fel în cadrul ceremoniei părinților și beneficiarilor li s-a reamintit despre importanța educației academice și necesitatea implicării responsabile în procesele academice ale școlii. În special părinții au fost sensibilizați despre nevoia de implicare în procesul de supraveghere a pregătirii temelor de acasă.

Părinții și administrația școlii au exprimat mulțumiri în adresa reprezentanților Institutului pentru Inițiative Rurale și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova care contribuie la facilitarea educației de calitate în Liceul Teoretic „I. Creangă” din s. Zîrnești.