Noutăţi și evenimente

Institutul pentru Inițiative Rurale în vizită la cluburile sale de democrație din raioanele Drochia și Hîncești

Institutul pentru Inițiative Rurale în vizită la cluburile sale de democrație din raioanele Drochia și Hîncești

În perioada 19-20 aprilie 2013 Institutul pentru Inițiative Rurale a vizitat cluburile de democrație pe care le sprijină logistic și financiar prin intermediul programului său de incluziune socială din localitățile Gribova, raionul Drochia, și satul Mingir, raionul Hîncești.

Acest program presupune organizarea sistemtică a activităților extra-școlare cu caracter incluziv pentru copii din diferite grupuri etnice. Copii celor doi școli de democrație au făcut o demonstrație în forță a cunoștințelor acumulate pe tot parcursul atelierelor de lucru, făcînd față micilor provocări a echipei IRI. Copiii cu ușurință au găsit răspunsuri la întrebări precum „Ce înseamnă cuvîntul „democrație” și care este provenința acestuia?”, „Care sunt drepturile copiilor și de ce avem responsabilități?”, „De ce trebuie să avem un scop în viață?” și „Ce trebuie să facem azi ca să mișcăm lucrurile spre bine?”.

Nefiind incomodați de prezența oaspeților copiii au venit și cu o serie de propuneri de viitor. Cea mai solicitată propunere a copiilor a fost una de a se întîlni cu copii din toate cele trei școli de democrație din țara (Cahul, Drochia și Hîncești) pentru a se cunoaște și face un schimb de impresii și experiență.