Noutăţi

Romii acționează pentru că le pasă

Romii acționează pentru că le pasă

Institutul pentru Inițiative Rurale anunța că la data de 20 aprilie 2013 a fost dat startul activităților în cadrul campaniei „Acționăm pentru că ne pasă” – campania ce urmărește ca scop combaterea atitudinilor și stereotipurilor negative vis a vis de cetățenii de proveniență romă prin ridicarea nivelului de participare și implicarea în viață comunității.

Campania va avea loc în 6 localități din Republica Moldova care va fi realizată prin mobilizarea atît populației rome cît și non-rome, să facă ceva pentru beneficiul comunității și creșterii nivelului de încredere față de locuitorii satului de proveniență romă.

La momentul dat campania a avut loc în 2 localități din republică: s. Cărpineni, raionul Hîncești, și s. Parcani, raionul Călarași. Locuitorii acestor sate au realizat acțiuni de salubrizarea teritoriilor publice, plantarea florilor în parcul localității și repararea fîntînii centrale a satului. Imediat urmează realizarea campaniei în or. Comrat. Aici grupul de inițiativă va salubriza și efectua reparația cosmetică a terenurilor de joacă pentru copii. În plină pregătire sunt activitățile în restul localităților: raionul Drochia, s. Gribova și Chetrosu, precum și în or. Hîncești.

Așteptăm să revenim cu iluminarea activităților ce urmează.

Institutul pentru Inițiative Rurale salută grupurile de inițiativă și partenerii implicați în realizarea inițiativei și invită persoane interesate sa se implice. Vă dorim mult succes!