Noutăţi și evenimente

„Tratează oamenii din jur aşa cum vrei să fii tratat de ei”

„Tratează oamenii din jur aşa cum vrei să fii tratat de ei”

Pe data de 10 iunie 2010 Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat cu succes o prezentare complexă de teatru social cu titlul „Tratează oamenii din jur aşa cum vrei să fii tratat de ei”.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu secţia cultură a Consiliului raional Cahul, Teatru republican muzical dramatic cu sediul în Cahul şi cu sprijinul financiar a Ambasadei regale a Norvegiei la Chişinău, rezidentă în Bucureşti, România. Evenimentul face parte din activităţile proiectului „Explorînd democraţia: dezvoltînd spiritul de cooperare interetică”. Piesa teatrală prezentată a fost bazată pe piesa „Aventurile scufiţei roşii” în regia lui Sandu Ţurcanu.

Cea de a doua parte a evenimentului a fost sesiunea interactivă „Faţă în faţă cu actorii” care a urmat imediat după finalizarea piesei prezentate. Un grup de adolescenţi, finalişti ai cursului de educaţie civică „Şcoala de democraţie” din s. Zîrneşti, raionul Cahul, împreună cu un grup de actori profesionişti au simulat un talk-show în cadrul căruia au discutat despre mesajul piesei de teatru şi de asemenea despre o serie de aspecte legate de provocările profesionale ale actorilor şi experienţele lor artistice de zi cu zi.

Această activitate s-a desfăşurat cu scopul de a sensibiliza spectatorii prezenţi despre practicile democratice privind cooperarea interetnică şi dialogul amical între colegii din diferite medii sociale. De asemenea această activitate încurajează participanţii la eveniment să adopte atitudini de toleranţă şi acceptare faţă de persoanele de diferite provenienţe etnice.