URL to article: https://www.iri.md/news/n-50.html


Ultimul sunet aduce bucurii și copiilor din provincie

Ultimul sunet aduce bucurii și copiilor din provincie

Deja al 3-lea an cosecutiv Institutul pentru Inițiative Rurale în cadrul activității solemne din 31 mai 2013 dedicate încheierii anului de studii 2012-2013 a premiat cei mai buni elevi din școli situate în diferite zone rurale. Este vorba de 4 localități din 3 raioane ale țării: satul Mingir, raionul Hîncești, s. Gribova, raionul Drochia, precum și satele Zîrnești și Alexanderfeld din raionul Cahul.

Institutul pentru Inițiative Rurale împreună cu partenerii săi și cu sprijinul Fondului Global pentru Copii au premiat cei 7 cîștigători ai Programului de premii „Cel mai bun elev al școlii” și „Cel mai activ elev al școlii”, ediția 3, 2012-2013. Lansat în premieră în 2011 acest program vine să motiveze elevii din comunităţi rurale vulnerabile şi dezavantajate în vederea ridicării nivelului de performanţă, competiție academică şi activism comunitar.

Cei 6 cîștigători ai concursului au fost premiați cu diplome de merit și sume bănești pentru reușită academică și participare extra-curriculară, acestea fiind condițiile de bază pentru a obține premiile din cadrul acestui program de burse.

Institutul va sprijini acest program pe o perioada de încă 5 ani pentru fiecare comunitate și va depune eforturi în a extinde programul și în alte localități ale Republicii Moldova.