Noutăţi și evenimente

Institutul pentru Inițiative Rurale primăvara numără bobocii la școlile sale de democrație

Institutul pentru Inițiative Rurale primăvara numără bobocii la școlile sale de democrație

Institutul pentru Inițiative Rurale anunţă despre realizarea cu success a cursului de mobilizare civică „Participarea comunitară 2012-2013: învățăm să fim activi în comunitatea noastră” din cadrul celor 3 școlilor de democrație administrate de organizație.

Circa 50 de copii din 3 raioane a țării (s. Zîrnești, raionul Cahul, s. Mingir, raionul Hîncești, și s. Gribova, raionul Drochia) pe parcursul anului de studiu 2012-2013 au învățat în cadrul sesiunilor școlilor de democrație cum să-și dezvolte spiritul de inițiativă, abilitățile de participare și mobilizare comunitară.

Școlile de democrație au oferit elevilor și un spațiu recreativ și de comunicare. Realizarea atelierelor de lucru într-o manieră interactivă, liberă și degajată în mod nemijlocit contribuie apropierea copiilor de acest program extra-curricular fapt confirmat de participarea sistematică a elevilor la activitățile organizate. În perioda festivală absolvenții școlii de democrație vor merege la o scurtă tabără de vară. Școala de democrație își va relua activitatea începînd cu luna octombrie 2013.

Școlile de democrație fac parte din Programul de incluziune socială 2012-2013 realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu „Opre o Ciacimos” ONG din Hincești, liderul comunitar Angela Radiță din comunitatea Gribova, raionul Drochia, cu susținerea generoasă partenerilor locali și a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.