URL to article: https://www.iri.md/news/n-58.html


Săptămîna prieteniei

Săptămîna prieteniei

În perioada 21 septembrie – 1 octombrie 2013 în 6 localități din Republica Moldova au avut loc activitățile din cadrul Săptămînii prieteniei. Saptămîna în care grupurile de initiativă din cele 6 comunități (satele Gribova și Chetrosu, raionul Drochia; satul Parcani, raionul Călărași; satul Ferapontievca, raionul Comrat; satul Cărpineni, raionul Hîncești; orașul Hîncești) au avut posibilitatea să împartă experiența și efectele în urma realizării campaniei „Acționez pentru că îmi pasă”.

Ținem să vă aducem aminte că scopul campaniei a fost combaterea stereotipurilor negative față de cetățenii de proveniență romă, prin ridicarea nivelului de participare și implicare în viața comunității.

De asemena, în cadrul Săptămînii prieteniei, copii de proviniență romă și non-romă din toate cele 6 comunități au vorbit publicului despre prietenie, non-discriminare, democrație și toleranță prin crearea lucrarilor artistice.

Scopul Săptăminii prieteniei a fost să ofere posbiltate grupurilor de inițiativă din localitățile în care au fost realizate activitățile să aducă un exemplu demn de urmat societății și o abordare nouă a modelelor de incluziune prin participare și implicare în procesele sociale din comunitate.

Această activitate a fost realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de incluziune a romilor din Republica Moldova: dezvoltarea capacităților și facilitarea participării egale”.