URL to article: https://www.iri.md/news/n-6.html


„Democraţia este alegerea mea”

„Democraţia este alegerea mea”

La 4 septembrie Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu „Egreta” ONG din s. Zîrneşti, raionul Cahul, cu asistenţa logistică a voluntarilor Corpului Păcii din Republica Moldova şi cu sprijinul financiar a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a organizat prima parte a şcolii de vară „Democraţia este alegerea mea”.

Această activitate a decurs în spiritul unii şcoli interactive la aer liber. Activitatea a a inclus o serie de exerciţii, sesiuni tematice şi jocuri menite să consolideze capacitate de lucru în echipă, leadership şi dialogul interetnic a celor 24 de participanţi.

Pe parcursul a 4 ani Institutul organizează activităţi similare pentru copii din s. Zîrneşti, raionul Cahul, cu scopul ridicării nivelului de activism, a spiritului de toleranţă şi înţelegerii între copiii de provenienţă romă şi non-romă.

A doua parte acestei şcoli interactive va avea loc pe data de 18 septembrie în pădurea Baurci şi se va axa pe astfel de arii tematice precum: conflictul şi rezolvarea de conflict şi responsabilitatea civică la nivel local.