Noutăţi și evenimente

Programul de premii – motivație pentru noi performanțe ale elevilor din școlile rurale

Programul de premii – motivație pentru noi performanțe ale elevilor din școlile rurale

La data de 27 noiembrie 2013 Institutul pentru Inițiative Rurale prin intermediul agenției de presă INFOTAG lansează programul de premii „Cel mai bun elev al anului”.

Avînd în spate experiență pozitivă în urma aplicării programului de premii, echipa IRI hotărăște lansarea inițiativei la nivel național prezentînd societății model de succes meritat de multiplicat în cît mai multe localități din Republica Moldova.

Programul „Cel mai bun elev al anului” este o inițiativă a Institutului pentru Inițiative Rurale menită să stimuleze motivația de studiu și competiția academică sănătoasă.

Unicitatea programului constă în faptul că prioritar este aplicată în comunităţile rurale dezavantajate din punct de vedere social și economic în vederea ridicării nivelului de performanţă academică şi activism extra-școlar în rîndurile elevilor.

Inițial (2011) programul a fost lansat în 2 comunități din sudul Republicii Moldova, raionul Cahul: satele Alexanderfeld și Zîrnești. Ulterior, începînd cu anul 2012 a fost posibilă extinderea programului în satul Mingir, raionul Hîncești, și satul Gribova, raionul Drochia. La momentul dat Institutul pentru Inițiative Rurale împreună cu partenerii săi au reușit să premieze 20 de copii. În acest an cu propriile eforturi va fi posibilă premierea a 9 copii.

La fel mizînd pe largă acoperire a lansării programului de premii la nivel național Institutul pentru Inițiative Rurale a transmis apelul de solicitare a susținerii din partea Guvernului RM, Ministerului Educației, agenților economici și altor actori sociali pentru a fi posibilă multiplicarea masivă a programului din comunitățile prioritar rurale al Republicii Moldova.

Programul de premii „Cel mai bun elev al anului” a fost lansat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul Global Fund for Children, parțial fiind susținut de agenții economici locali.

Pentru a urmări cum a fost reflectată lansarea în serviciile mass-media va invităm să accesați următoarele link-uri:
Cine știe carte, are parte (Euro TV)
Lansarea programului de premii „Cel mai bun elev al anului” (PrivescEu)
Institutul pentru Inițiative Rurale consideră că prin intermediul premiilor se poate de îmbunătăţit reuşita elevilor din sate (INFOTAG)

Conferinţă de presă la agenţia INFOTAG: