URL to article: https://www.iri.md/news/n-68.html


Profesorii din trei școli ale republicii vor face față provocării în facilitarea educației de calitate

Profesorii din trei școli ale republicii vor face față provocării în facilitarea educației de calitate

În perioada 15-27 martie 2014 Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat în trei școli ale Republicii Moldova training-uri axate pe „Dezvoltarea capacităților profesorilor implicați în facilitarea educației de calitate”.

60 profesori implicați în procesul de facilitare a educației de calitate au participat în sesiunile de lucru ale invitaților experți din cadrul centrului educațional PRODIDACTICA, dna. Daniela State și Angela Tomița. Scopul training-urilor de instruire a fost unul de a consolida cunoștințele profesorilor în aplicarea și promovarea educației de calitate pentru copii dezavantajați.

În cadrul sesiunilor dinamice a training-urilor participanții au convenit asupra imaginii profesorului de „mîine”, precum și asupra beneficiilor promovării și implicării în facilitarea educației de calitate. Treptat tematicele training-urilor fiind preluate de metode și practici eficiente în facilitarea temelor de acasă.

Vă reamintim că cadrele didactice din cele trei comunități implicate în facilitarea educației de calitate pentru copii dezavantajați vor beneficia de instruirea calificată în perioada anilor 2014-2016.

Proiectul „Educație Plus II: incluziunea copiilor romi în trei școli din Republica Moldova” este implementat cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.