Noutăţi și evenimente

Copiii școlilor de democrație gazdă prietenilor

Copiii școlilor de democrație gazdă prietenilor

Echipa Institutului pentru Inițiative Rurale a vizitat copiii școlilor de democrație din satul Gribova, raionul Drochia, și satul Mingir, raionul Hîncești, pe care le sprijină în cadrul programului de incluziune socială 2013-2014.

Copii din ambele școli de democrație împreună cu oaspeții au participat la sesiunile de lucru în atmosferă liberă, prietenoasă și interactivă. Ei au avut posibilitatea să exprime conceptul de prietenie în modul în care îl percep. Remarcabil pentru echipa IRI a fost faptul că copii au explicat foarte convingător conceptul de prietenie, asociindul cu soarele, dragostea, zimbete și voie bună.

La fel în cadrul atelierului de lucru copii au demonstrat cu entusiasm, încredere și ochi plini de „scîntee” cunoștințele acumulate în perioada anului curent în cadrul atelierilor școlii de democrație.

Vă reamintim că acest program oferă oportunitatea unui grup mixt de copii din 3 localități ale Republicii Moldova să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Școala de democrație face parte din programul de incluziune socială 2013-2014 realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale, parteneri locali, cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., precum și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.