Noutăţi și evenimente

Institutul pentru Inițiative Rurale anunță: continuă implementarea inițiativei inovative „Educație Plus II”

Institutul pentru Inițiative Rurale anunță: continuă implementarea inițiativei inovative „Educație Plus II”

Începînd cu noul an școlar echipa Institutului pentru Inițiative Rurale și partenerii locali vor continua să faciliteze procese educaționale de calitate în 3 raioane din țară. Inițiativa „Educație plus” demarată în 2012 își propune să crească nivelul de incluziune socială din școlile beneficiare, să reducă absenteismul, să motiveze elevii să învețe mai bine, să apropie elevii din diferite medii culturale, lingvistice, etnice să fie mai prietenoși unii cu alții, precum și să crească interacțiunea dintre elevi, profesori și părinți.

Proiectul se desfășoară în localitățile Zîrnesti, raionul Cahul, Gribova, raionul Drochia, și orașul Hîncești. Ca și în anii precedenți elementul central de asistență îl constituie vouchere educaționale echivalate în:

  • rechizite și auxiliare școlare;
  • sesiuni de facilitare a temelor de acasă;
  • bonuri alimentare.

La această etapă implementarea proiectului are la bază nu doar necesitățile copiilor, dar și opiniile/recomandările părinților și profesorilor care au participat în această inițiativă pe parcursul acestor ani.

Datorită sistemului inovativ de vouchere media academică a copiilor beneficiari a crescut în mediu cu 7%, absenteismul s-a micșorat cu 27% iar participarea în activitățile extra-curriculare a atestat o dinamizare cu circa 30%.

Institutul pentru Inițiative Rurale invită autoritățile centrale și locale interesate să participe la implementarea acestei inițiative inovative, inclusiv examinarea pilotării de către stat a sistemului de vouchere educaționale.

Proiectul este realizat cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED Moldova) în parteneriat cu o serie de parteneri locali în coordonare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova.