Noutăţi

Festivalul etniilor – moment care unește diversitatea

Festivalul etniilor – moment care unește diversitatea

Al 5-lea an consecutiv Institutul pentru Inițiative Rurale participă la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Etniilor din orașul Cahul. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Horelor din orașul Cahul și a reunit la un loc reprezentanți ai etniei rome, germane, ruso-slavone, cehe, ruse, bulgare și evreiești, fiecare prezentînd cîte un număr artistic, expoziție și masa tradițională specifică.

Comunitatea ruso-slavonă a servit cu pesmeți și bomboane participanții și oaspeții prezenți la eveniment, iar reprezentanții etniei bulgare sau evidențiat cu costumele, dansurile și cîntecele tradiționale bulgare. Societatea moldovenească este diversă, însă scopul sărbătorii este de a reuni la un loc mai multe etnii din raionul Cahul, pentru a pune accent pe prietenie, respect reciproc și voie bună.

Institutul pentru Inițiative Rurale fiind interesat în promovarea diversității și a incluziunii sociale armonioase a mionorităților naționale în societate a contribuit la organizarea evenimentului împreună cu echipa de organizatori. În acest an ne-a umplut inimile cu cîntece și dansuri tradiționale „țigănești” ansamblul țigănesc „Catuna” care a încins atmosfera și a dăruit zîmbete pline de emoții oaspeților prezenți la sărbătoare. Această surpriză plăcută a fost posibilă grație susținerii partenerilor locali. De asemenena, a fost un momentul oportun pentru a promova imaginea pozitivă a cetățenilor de proveniență romă și implicării active în societate.

Festivalul a fost încheiat de administrația publică locală care au venit cu mulțumiri în adresa partenerilor, felicitări și diplome de onoare pentru participare în cadrul festivalului.