URL to article: https://www.iri.md/news/n-8.html


Şcoala tînărului activist

Şcoala tînărului activist

Institutul pentru Inițiative Rurale anunţă că pe data de 12 octombre 2010 a avut loc lansarea cursului „Şcoala tînărului activist” în satul Zîrneşti, raionul Cahul.

12 de tineri din comunitatea Zîrneşti au participat la sesiunea de deschidere. „Şcoala tînărului activist” este o componentă a proiectului „Construim democraţia acasă: sprijinim dialogul interetnic şi cooperarea interculturală” cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Moldova. Activităţile în cadrul şcolii vor fi desfăşurate în parteneriat cu ONG-ul local „Egreta” din Zîrneşti şi administraţia Liceului Teoretic „I. Creangă” din Zîrneşti.

Atelierele cursului vor avea loc o dată pe săptămînă pe parcursul a 3 luni (octombrie-decembrie 2010).

Scopul cursului este de a ridica nivelul de participare civică a copiilor/elevilor din localitatea Zîrneşti prin dezvoltarea capacităţilor de activism civic, instruire (atelierele de lucru tematico-interactive), precum şi prin o serie de acţiuni participative comunitare.

„Şcoala tînărului activist” este unul dintre primele programe complexe de educaţie civică din regiune ce facilitează înţelegerea şi aplicarea valorilor democraţiei participative la nivel local.