Noutăţi

„Mă interesează, îmi pasă și vreau să fac o schimbare”

„Mă interesează, îmi pasă și vreau să fac o schimbare”

Începînd din luna octombrie, anul curent, Institutul pentru Inițiative Rurale startează o nouă rundă de ateliere interactive și educative în cadrul Școlii de democrație, activitate ce face parte din Programul de incluziune socială.

În acest an programul s-a extins încă în 2 școli: liceul teoretic „Mihai Eminescu”, or. Hîncești, și gimnaziul „Serghei Esenin”, s. Alexanderfeld, raionul Cahul. Astfel, iRi v-a desfășura activități în 5 localități din Republica Moldova.

Activitățile degajate, metodele de predare diversificate, atmosfera liberă motivează copii să fie prezenți în cadrul sesiunilor extra-curiculare organizate săptămînal pe tot parcursul anului școlar și v-a implica circa 100 copii cu vîrsta cuprinsă între 8-14 ani.

Programul v-a permite copiilor în acest an să participe la activități de formare și dezvoltare a spiritelor constructive în formatul „Mă interesează, îmi pasă și vreau să fac o schimbare”, realizate de facilitatorii Institutului împreună cu experții locali în domeniu.

„La Școala de democraței eu mi-am facut mulți prieteni, am devenit mai disciplinată și responsabilă, am aflat o grămadă de lucruri noi și interesante”, a zis Marina Trevco, membră a Școlii de democrație, precum și cîștigătoarea premiului „Cel mai activ elev al anului” în anii de studii 2013-2014.

Școala de democrație face parte din Programul de incluziune socială 2013-2014 realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova și parteneri locali.