Noutăţi

Oaspeți așteptați cu drag de copii Școlii de democrație

Oaspeți așteptați cu drag de copii Școlii de democrație

Cu o bucurie enormă copii Școlii de democrație din satul Zîrnești, raionul Cahul, la data de 20 noiembrie 2014 au fost gazdă prietenilor din SUA.

Cei 25 de membri fideli ai Școlii de democrație au salutat prietenos oaspeții și împreună au startat atelierul de lucru în atmosferă dinamică, liberă și degajată. Copii au demonstrat încă o dată cît de „profesionaliști” sunt în cadrul sesiunilor de lucru, iar ca să impresioneze și mai mult oaspetele așteptat, copii au vorbit și au adresat unele întrebări în limba rusă.

Prezența dnei. Neha Raval, reprezentat al Fondului Global pentru Copii din Washington, nicidecum nu a incomodat copii, dar din contra s-au simțit minunat și au demonstart cît de mult ei iubesc Școala de democrație.

„Aștept cu drag fiecare atelier din cadrul Școlii de democrație, merg deja de 2 ani și îmi place foarte mult aici. Mi-am făcut mulți prieteni și am învățat lucruri interesante și utile mie. La fel mă bucur să o cunosc pe dna. Neha, o mai așteptăm la noi și sper să fie cît mai curînd”, a zis Mădălina Boromicenco.

Vă reamintim că acest program oferă posibilitatea unui grup mixt de copii din 5 localități din Republica Moldova să acționeze ca și promotori ai democrației, cu capacităţi de sensibilitate culturală, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Școala de democrație face parte din Programul de Incluziune Socială al Institutului pentru Inițiative Rurale 2014-2015 realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova și parteneri locali.