URL to article: https://www.iri.md/news/n-86.html


Tradiția lui Moș Craciun aduce în dar zîmbete și bucurii mult așteptate pentru copii activi!

Tradiția lui Moș Craciun aduce în dar zîmbete și bucurii mult așteptate pentru copii activi!

Institutul pentru Inițiative Rurale dăruiește atmosferă sărbatorilor de iarna copiilor Școlii de democrație. Și în acest an nu am renunțat la acest obicei frumos. Am scris moșului despre copii creativi, cuminți și activi din s. Alexanderfel, s. Zîrnești, r-ul Cahul, s. Gribova, r-ul Dochia, s. Mingir, r-ul Hîncești și or. Hîncești.

Astfel, Moș Crăciun plin de daruri, o săptămînă întregă a traversat Moldova de la nord la sud pentru a vizita pe toți cei 126 copii, participanți activi ai Școlii de democație. De această dată, echipa iRi a hotărît să însoțească Moșul. Împreună au mers la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, s. Zîrnești, r-ul Cahul, și la Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia. Copii bucuroși îl așteptau pe Moș Crăciun așa cum se cuvine, îmbrăcați de sărbătoare, cu colinde, cîntece, urături și multe poezii.

Schîntei în ochii copiilor, bucurie sinceră și zîmbetele infinite au umput atmosfera anului ce își ia ramas bun și ne-a dăruit motivație în avans pentru anul ce vine.

Școala de democrație face parte din Programul de incluziune socială 2014-2015 al Institutului pentru Inițiative Rurale. Programul are drept scop educarea unui grup mixt de copii care să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Activitatea a fost realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și parteneri locali.