Proiecte și inițiative

Explorînd democraţia: dezvoltăm împreună capacităţi de cooperare interculturală

Explorînd democraţia: dezvoltăm împreună capacităţi de cooperare interculturală

Proiectul este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul financiar al a Ambasadei regale a Norvegiei la Chişinău, rezidentă în Bucureşti, România. Proiectul a avut ca parteneri „Opre o Ciacimos” ONG din s. Minjir, raionul Hînceşti, „Egreta” NGO din s. Zîrneşti, raionul Cahul, administraţiile şcolilor din cele 2 localităţi, precum şi voluntari ai Corpului Păcii.

Ca rezultat al acestui proiect a fost petrecut cursul interactiv de educatie civica Şcoala de democraţie în 2 şcoli din Republica Moldova (s. Zîrneşti, raionul Cahul, şi s. Minjir, raionul Hînceşti). Acest curs interactiv a reunit tineri activişti şi voluntari locali pentru a învăţa şi practica a serie de principii democratice. Cele 2 şcoli de democraţie au oferit spaţii de discuţii şi interacţiune pentru a cultiva un spirit de sensibilitate interculturală, deschidere şi toleranţă pentru grupurile sociale dezavantajate din regiune (în special pentru comunităţile locale de romi).

Prin intermediul Teatrului democratic – una din activităţile centrale de proiect realizate pe final de proiect in fiecare din cele 2 localitati – participanţii la şcolile de democraţie au prezentat prin intermediul pieselor teatrale ideea de unire a forţelor în procesul de promovare a dialogului intercultural, a toleranţei şi respectului între naţiuni.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect