Proiecte și inițiative

Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova

Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova

Proiectul va continua eforturile Institutului pentru Inițiative Rurale în a sprijini incluziunea socială în cadrul comunităților de romi din Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a facilita procese educaționale formale și non-formale din școala selectată pentru ca copiii romi să fie mai integrați în școală. Proiectul se va axa pe diminuarea decalajului educațional dintre copiii romi și non-romi, scăderea ratei de absenteism și abandon școlar, precum și va motiva interacțiunea prietenoasă, dialogul și încrederea dintre copii, părinți și profesori. Noua inițiativă va fi implementată în comuna Zîrnesti din raionul Cahul.

Asistența proiectului va consta în oferirea unor vouchere educaționale (echivalate în rechizite și auxiliare școlare necesare pentru un proces educațional de calitate) copiilor dezavantajați cu un accent pe copiii de proveniență romă. De asemenea, circa 20 de copii vor beneficia de sesiuni calitative de facilitare a temelor de acasă precum și de vouchere alimentare care vor putea fi folosite la cantina școlii.

Cum arată bonurile de vouchere educaționale:

Simultan proiectul va dezvolta capacități în rîndul mai multor actori și factori de interes locali, regionali, naționali în vederea unei mai bune întelegeri și interevenții pentu a putea face față eficient provocărilor și solicitărilor legate de educație de calitate în comunitatea respectivă.

Proiectul „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu Fundaţia Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect