Proiecte și inițiative

Programul de incluziune socială al Institutului pentru Inițiative Rurale

Programul de incluziune socială al Institutului pentru Inițiative Rurale

Institutul pentru Inițiative Rurale continuă pentru al șaselea an consecutiv implementarea Programului de incluziune socială în perioada iunie 2014 – mai 2015.

În acest an IRI va extinde programul avînd ca scop să servească mai multe comunități și mai mulți copii vulnerabili. Din aceste considerente Institutul va desfășura activități în 5 comunități (cu 2 mai multe) din Republica Moldova: satele Zîrneşti și Alexanderfeld, raionul Cahul; Mingir, raionul Hînceşti; Gribova, raionul Drochia, și orașul Hîncești.

Inițiativa are drep scop oferirea continuității eforturilor Institutului pentru Inițiative Rurale în fondarea și dezvoltarea unei rețele de incluziune interactivă în cadrul mai multor școli (cluburilor de democraţie) din toată țara, în special în comunitățile rurale dezavantajate.

Proiectul include implementarea unor serii de activităţi extracuriculare, precum: un set de ateliere interactive de educaţie civică, mobilizare comunitară și dezvoltarea de inițiative personale care se vor desfășura pe tot parcursul anului de studii 2014-2015. Deasemenea, tradițional v-or fi organizate şcoli de vară, iar inițiativele de premiere „Cel mai bun elev al anului” și „Cel mai activ elev al anului” va fi promovată la un nou nivel.

Această iniţiativă vine să susţină Programul de incluziune socială a Institutului pentru Inițiative Rurale ce prevede educarea unui grup mixt de copii ce provin din diferite medii sociale din 5 localității a țării, să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Iniţiativa este implementată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu suportul Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova şi partenerii săi locali în cooperare cu administraţiile şcolilor din satul Mingir, raionul Hînceşti; satul Gribova, raionul Drochia; satul Zîrneşti și Alexanderfeld, raionul Cahul, și orașul Hîncești.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect