Proiecte și inițiative

Proiectul „Școala Vieții”

Proiectul „Școala Vieții”

Scopul: atenuarea impactului sărăciei asupra copiilor orfani și a copiilor din grupul de risc.

Grupul țintă: orfani, copii ai străzii, copii din grupul de risc din raionul Cahul.

Din observațiile și investigațiile întreprinse de Institutul pentru Inițiative Rurale s-a constatat că printre multe provocări ce le fac față copii orfani din regiunea Cahul lor le mai lipsesc și fructele din meniul zilnic (aprobat nemijlocit de către autoritățile locale). Meniul copiilor de asemenea, nu includea deloc dulciuri.

IRI încearcă să rezolve aceste probleme și multe altele, prin acțiuni de advocacy și discuții cu autoritățile locale, dar nu așteaptă pînă cînd autoritățile vor întreprinde acțiuni care ar duce la soluționarea problemei. Institutul oferă remediu imediat. Astfel, începînd cu noiembrie 2014, Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul Fondului Bulgar pentru Orfani a oferit în mod regulat fructe proaspete, dulciuri de calitate, consumabile igienice și jucării copiilor orfani din raionul Cahul.

Adițional acestui sprijin, în cadrul proiectului se oferă sesiuni interactive cu o varietate de subiecte, ce răspund intereselor/nevoilor de grup și sunt extrem de utile în procesul de integrare a copiilor în societate, în special în perioada de post-instituționalizare.

La sesiuni vor invitați oaspeții notorii (foști copii ai străzii, care au devenit persoane de succes). Sesiunile vor fi organizate după lecții, într-o atmosferă lejeră, cu o pauza de cafea și elemente interactive, cum ar fi discuții, vizionări de filme, piese de teatru, dezbateri, vizite la instituții publice, universități, etc.

Grupurile vor beneficia, de asemenea, de training-uri specifice de bună calitate în domeniul planificării carierei, comunicare în public, dezvoltarea gîndirii critice.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect