Noutăţi

Institutul pentru Inițiative Rurale continuă să formeze grupuri de inițiatuvă din toată Moldova

Institutul pentru Inițiative Rurale continuă să formeze grupuri de inițiatuvă din toată Moldova

În perioada mai-iulie 2016 echipa Institutului pentru Inițiative Rurale a organizat vizite în 7 comunități din nord, centru și sudul țării (s. Alexanderfeld, s. Ursoaia, r-ul Cahul; s. Baurci, s. Tomai, UTA Găgăuzia; s. Cărpineni, r-ul Hîncești; s. Ursoaia, r-ul Călărași; s. Maramonovca, r-ul Drochia) cu scopul de a forma grupuri de inițiativă în cadrul proiectului „Împuternicirea comunităților entice din Moldova II”.

Astfel, în urma acestor vizite în fiecare comunitate menționată mai sus s-a format cîte un nucleu din 3-5 persoane din diferite medii care s-au angajat să contribuie voluntar la schimbarea comunității din care provin.

Oamenii au fost informați cu privire la obiectivele și oportunitățile proiectului, iar echipa iRi au colectat promisiuni pentru implicarea lor în activitățile ce urmează a fi desfășurate (LIGA training, campanii, mese rotunde și altele). Împreună cu cele 15 grupurile formate anterior LIGA vor exista 22 de grupuri cu aproximativ 88-100 LIGA membri activi din comunități etnice.

Proiectul „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova II” are drept scop dezvoltă capacitățile minorităților naționale din Moldova în domeniul organizării comunitare și participării publice democratice și este finanțat de Departamentul de Stat al SUA și Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă. Administrat de Great Lakes Consortium a WSOS Community Action Commission, Inc. Implementat în Moldova de către Institutul pentru Inițiative Rurale.