Noutăţi

iRi  a premiat elevii cu cea mai mare creștere academică în anul 2017-2018

iRi a premiat elevii cu cea mai mare creștere academică în anul 2017-2018

Deja al 8-lea an consecutiv, Institutul pentru Inițiative Rurale pe final de an școlar premiază elevi deosebiți din mediul rural al RM.

„Comparativ cu anii precedent, cînd iRi premia elevi cu cea mai mare medie școlară, începînd cu acest an, iRi premiază elevii, care au demonstrat o creștere impresionantă a reușitei școlare pe parcursul anului școlar 2017-2018. Aceasta este o schimbare importantă în programul nostru de incluziune socială care credem că este mai bine țintit și cu un efect de motivație mai crescut”, a susținut Ruslan Stânga, directorul Institutului pentru Inițiative Rurale.

Astfel, și în acest an am avut deosebita plăcere să premiem 3 elevi din 3 școli dragi nouă (Gimnaziul „Ion Creangă” s. Zîrnești și Gimnaziul „Serghei Esenin”, s. Alexanderfeld, r-ul Cahul; Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia). Diplomele stilate și premiile bănești i-au emoționat pozitiv pe cei 3 laureați dar și pe membrii echipei iRi.

„În calitate de ABSOLVENTĂ a Programului de premii 2016, dar și a Gimnaziului „Ion Creangă”, am avut o deosebită plăcere să înmîn premiul „Elevul cu cea mai mare creștere academică”. Este o motivație și o recunoaștere dublă a eforturilor depuse de către elevi, și în același timp o stimulare pentru elevi de a munci mai mult”, a afirmat Elvira Drangoi, facilitator local s. Zîrnești, r-ul Cahul.

În acest sens, Premiul iRi „Elevul cu cea mai mare creștere academică” este o stimulare, ce vine să impulsioneze creșterea reușitei școlare pe parcursul anului.

Programul de premii este o inițiativă a Institutului pentru Inițiative Rurale și a partenerilor LED Moldova, Fondul Global pentru Copii și partenerii locali.