Noutăţi

Comunicat de presă

Comunicat de presă

Institutul pentru Inițiative Rurale anunță despre realizarea cu succes a celei de-a 2-a runde de distribuire a voucherilor educaționale în cadrul proiectului „Facilitarea educaţiei de calitate pentru copii de provenienţă romă în o şcoală din Republica Moldova”, proiect realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul Roma Education Fund, Budapesta. Menirea acestor vouchere este de a impulsiona performanța academică a copiilor de proveniență romă din școala din s. Zîrnești, raionul Cahul, precum și de a crește nivelul de integrare echitabilă a acestor copii în mediul școlar.

Dacă în cadrul primei runde (29 august 2011) beneficiarilor (61 elevi) li s-a oferit cîte un set complet de rechizite școlare, acum un număr de 41 de elevi au beneficiat de cărți, caiete de teste și alte auxiliare școlare necesare pentru un proces de studiu calitativ.

La ceremonia de distribuire a cărților au fost prezenți circa 20 părinți/tutori ai copiilor de proveniență romă, elevi, administrațiia liceului și reprezentanții iRi.

În cadrul acestei ceremonii părinților și beneficiarilor li s-a reamintit despre importanța educației academice și necesitatea implicării resonsabile în procesele academice ale școlii. În special părinții au fost sensibilizați despre nevoia de implicare serioasă în procesul de supraveghere a pregătirii temelor de acasă. Reprezentantul școlii în persoana profesorului dna. Ana Caranfil a venit cu recomandări privind eficientizarea procesului de educație de calitate precum ar fi lucrul individual cu elevii și cu părinții acestora.

La rîndul lor părinții beneficiarilor au venit cu rugămintea de a găsii soluții care ar permite realizarea unor lecții suplimentare care să ajute elevii cu o media academică joasă să asimileze mai bine o disciplină școlară sau alta.

Părinții și administrația școlii au exprimat mulțumiri în adresa reprezentanților Institutului pentru Inițiative Rurale și Roma Education Fund pentru sprijinul acordat în vederea îmbunătățirii reușitei/participării academice din școala satului Zîrnești.