Noutăţi

O noua rundă de activități din cadrul școlilor de democrație

O noua rundă de activități din cadrul școlilor de democrație

Institutul pentru Inițiative Rurale a dat startul atelierelor de lucru din cadrul școlilor de democrații. În acest an copii școlilor de democrație vor practica tematicele de formare și dezvoltare a spiritelor constructive în formatul „Am de gînd să am un viitor”. Tradițional atelierele se vor desfășura în 3 școli din Republica Moldova (s. Minjir, raionul Hîncești, s. Gribova, raionul Drochia, și s. Zîrnești, raionul Cahul).

Programul v-a pemite copiilor tot parcursul anului să participe în activitățile interactive desfășurate și realizate de către facilitatorii Institutului cu sprijinul experților în domeniul, invitați și voluntarilor Corpului Păcii în Republica Moldova.

Atelierele de lucru se petrec o dată pe săptămână pe parcursul întregului an de studii și vor mobiliza circa 80 de copii cu vîrsta cuprinsă între 10-15 ani.

Ne bucuram să imparțim cu voi practica de succes acumulată în perioada mai multor ani în care copii de proveniență romă și non-romă au învățat să petreacă timpul împreună, să conlucreze în echipă să se accepte reciproc și să devină prieteni.

Aceasta activitate face parte din Programul de incluziune socială 2013-2014 a Școlii de democrație organizat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.