Cine suntem?

Institutul pentru Iniţiative Rurale (iRi) este o organizaţie non-guvernamentală și non-profit ce urmărește dezvoltarea socio-economică a comunităţilor rurale din Republica Moldova cu scopul de a crește nivelul de implicare civică a populației din satele Republicii Moldova și a responsabiliza instituțiile publice în fața cetățenilor.

iRi nu este afiliată politic, își expune opiniile independent, nu își asumă poziții colective ideologice în numele organizației și activează în spiritul valorilor democrației și pluralismului de opinie.

Misiunea noastră

Alarmați de nivelul general de sub-dezvoltare și izolare a comunităților rurale din Republica Moldova, precum și de decalajul îngrijorător a dinamicii de dezvoltare între mediul urban și rural, misiunea iRi este de facilita inițiative ce sporesc gradul de angajament civic a cetățenilor în procesul de dezvoltare locală a comunităților rurale.

Direcții de activitate

Direcțiile principale de activitate ale iRi sunt activități și politici care:

  • promovează spiritul de coeziune socială și incluziune în Republica Moldova;
  • îmbunătățesc calitatea educației în mediul rural din Republica Moldova;
  • îmbunătățesc actul de guvernare în satele și orașele mici ale țării;
  • impulsionează spiritul de participare și activism civic în interesul comunității;
  • edifică spiritul de inițiativă socială și economică a comunităților din mediul rural;
  • promovează conceputul de mobilitate academică și profesională în mediu rural.
Cooperare

Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) este deschis pentru cooperare cu orice actor social sau instituţie cointeresată în dezvoltarea spiritului de inițiativă socială și economică în comunitățile rurale din Republica Moldova.

Pentru o propunere de cooperare puteți să ne contactați prin email office@iri.md sau ne puteți trimite un mesaj folosind formularul de pe pagina de contact.

Prezentarea organizației