Noutăţi

Rechizite şcolare şi alimentaţie – elemente esenţiale pentru o educație de calitate

Rechizite şcolare şi alimentaţie – elemente esenţiale pentru o educație de calitate

În contextul eforturilor sale de a facilita educaţia de calitate din mediul rural a Republicii Moldova, Institutul pentru Inițiative Rurale pe lîngă sesiunile de facilitare a temelor de acasă oferă rechizite şcolare şi alimentaţie pentru copii din 2 şcoli din ţară.

Astfel, în perioada lunii octombrie-noiembrie 2016 Institutul pentru Inițiative Rurale a oferit pentru un număr de 100 elevi din gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia, și gimnaziul „Ion Creangă”, s. Zîrnești, r-ul Cahul seturi de rechizite și auxiliare școlare şi vouchere alimentare pe care părinții acestora nu și le permit să le procure dar care sunt esențiale pentru un proces educațional de calitate.

Dacă voucherile de facilitare a temelor de acasă au ca scop facilitarea unei mai bune asimilări a materialului predat, atunci voucherile pentru rechizite şi alimentaţie vin să asigure participarea şi echiparea copiilor pentru un proces de studiu calitativ într-un mediu sănătos.

Simultan Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat 2 ședințe de lucru cu părinții și administrația celor 2 școli menționate mai sus discutînd despre provocările apărute în program, subliniind importanța părinților în procesul de educație a copiilor și încurajarea acestora să exceleze la învățătură.

Inițiativa este realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale și partenerii locali cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).