Noutăţi

Tinerii antreprenori din 4 comunități rurale din RM investesc în capacitățile sale

Tinerii antreprenori din 4 comunități rurale din RM investesc în capacitățile sale

Și în luna decembrie 2016 continuă activitatea în cadrul programului pilot „Tînărul antreprenor” implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu Fondul Global pentru Copii.

Circa 81 copii din 4 comunități rurale din țară cu vîrsta cuprinsă între 12 și 16 ani participă cu interes la sesiunile organizate în manieră prietenoasă și degajată fiind interesați de înțelegerea și cultivarea unui spirit de antreprenor. Pentru aceasta expreții programului utilizează diverse metode și materiale. Subiectele abordate în cadrul sesiunilor sunt:

  • Banii pun lumea în mișcare… dar de unde provin ei?
  • De ce oamenii doresc să fie antreprenori?
  • De ce investesc bani în afaceri și cum poți să faci o afacere?
  • De ce este atît de atractiv cîștigul?
  • etc.

Astfel, deja în luna martie 2017 elevii vor primi un mic împrumut bănesc în valoare de 250 lei/MDL și vor purcede la partea practică cu scopul de a genera profit și a întoarce creditul împrumutat, aceasta fiind foarte aproape de un scenariu real de creditare.

La sfîrșitul acestui an academic urmează să organizăm tîrguri de vînzări unde copii își vor putea vinde lucrările pentru a obține profit ca apoi să returneze banii echipei iRi.

Reamintim că programul pilot „Tînărul antreprenor” a fost startat în anul 2015 cu scopul de a impusiona gîndirea antreprenorială în rîndul elevilor (12-16 ani) din localitățile rurale a Republicii Moldova.