Proiecte

Programul de incluziune socială

Programul de incluziune socială

La moment Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova continuă implementarea acestei noi iniţiative menite să ofere continuitate eforturilor organizaţiei de a creea și dezvolta cluburi de democraţie în toată țara, în special în comunitățile rurale dezavantajate.

Anul acesta Institutul pentru Inițiative Rurale va derula activități în satele Zîrneşti, raionul Cahul, Minjir, raionul Hînceşti, și Drochia, raionul Drochia. Această iniţiativă vine să susţină programul de incluziune socială a Institutului pentru Inițiative Rurale în direcţia favorizării copiilor dezavantajaţi/marginalizaţi (cu un accent special pe copiii de provenienţă romă) în vederea promovării ideii de includere social și convețuire armonioasă, non-discriminare etnică, toleranţa şi acceptare faţă de romi.

Această iniţiativă este implementată de Institutul pentru Inițiative Rurale şi partenerii săi locali în cooperare cu administraţiile şcolilor din s. Minjir, raionul Hînceşti, şi s. Zîrneşti, raionul Cahul.

Proiectul își propune continuarea educației unui grup mixt de copii (romi şi non-romi) din 3 regiuni a țării care să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

De asemenea proiectul va susține crearea unor instrumente viabile şi inovative pentru a trimite cît mai eficient mesajul acceptării și toleranței față de diversitatea etnică în societatea din Moldova.

Proiectul va implementa următoarele activităţi: un set interactiv de educaţie civică, mobilizare comunitară și dezvoltare de inițiativă personal care se vor desfăcura pe tot parcursul anului școlar. Proiectul va organiza tradițional o serie de şcoli de de vară precum și va continua inițiativa pilot „Cel mai bun elev al școlii” în care vor fi selectați și premiați cei mai buni elevi din 3 școli din Republica Moldova.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect