Noutăţi

Institutul pentru Inițiative Rurale încurajează copii să atingă noi rezultate în reușita academică

Institutul pentru Inițiative Rurale încurajează copii să atingă noi rezultate în reușita academică

Odată cu startarea noului an școlar, Institutul pentru Inițiative Rurale a acordat un nou val de asistență beneficiarilor proiectului „Educație Plus II” echivalate în rechizite și auxiliare școlare și bonuri de vouchere educaționale de două tipuri: recuperare și avansare, în scopul realizării sesiunilor suplimentare de facilitare a temelor de acasă.

Procesul de distribuire a fost inițiat cu o ședință de lucru cu părinții și elevii cu scopul de a stabili un „canal” de comunicare între „taberele” implicate în educația copilului, profesor–părinte–elev și de a accentua rolul important al educației în viața copiilor.

De componenta educațională a proiectului beneficiază, de asemenea, profesorii și administrația celor 3 școli implicate. Sprijinul constă în oferirea de materiale didactice suplimentare, training-uri și platforme destinate schimbului de cunoștințe.

Vă reamintim că sistemul de facilitare a educației de calitate este format din 3 tipuri de vouchere: oferirea bonurilor pentru sesiuni suplimentare de facilitare a temelor de acasă, plata lunară pentru alimentare și sete de rechizite școlare.

Proiectul „Educație Plus II” este un proiect pilot inovativ, menit să crească nivelul educației de calitate în 3 localități din țară, propunîndu-și în același timp să devină un model pentru alte localități din țară.